İstiklal marşımızın yazılışı ve kabulüyle ilgili bilgiler

1
333

İstiklal marşımızın yazılışı ve kabulüyle ilgili bilgiler.

İstiklal Marşı’nın kabul edilmesinin öncesi ve sonrası ile birlikte detaylı olarak İstiklal marşı yazılışı ve kabulü hakkında geniş ve detaylı bilgiyi ilgili bağlantıya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

İstiklal Marşı’nın yazılışı ve kabulüyle ilgili bilgiler

Dönemin gazetelerinden Hakimiyet-i Milliye gazetesine 7 kasım 1920 tarihli bir ilan verildi, o ilanda adının İstiklal Marşı olacağı milletin duygularını harekete geçirecek bir şiir yazılması istendi.

İlanın ardından yüzlerce şiir yazıldı.. Mehmet Akif Ersoy bu yarışmaya katılmak istemedi başta sebebi ise; “Para için istiklal Marşı yazılmaz” sözüydü. Çok ince bir düşünceye sahipti Mehmet Akif, ardından dönemin Milli Eğitim Bakanı Mehmet Akif’i güçlükle ikna eder ve yarışmaya katılması konusunda bastırır.

Mehmet Akif, patlamaya hazır bir volkan gibiydi, yaşanan zorluklar ve vatanı işgal eden düşman askerleri pek çok sıkıntı mevcuttu.. Üstad bir gece istiklal marşını yazmaya başladı ve saatler sabaha karşı olurken Ezan ses kulağına gitti o Ezan sesi İstiklal Marşı dizelerine şu şekilde girdi ;

“Şu ezanlar ki şahadetler dinin temeli ebedi dinin temelinde benim inlemeli”

O sırada kaleminin bittiğini fark etti ve unutmamak için duvara kazıdı, ardından meclise gönderdi, mecliste ayakta alkışlandı.

12 Mart gününde İstiklal Marşı olarak kabul edilir ve artık bu destan Milletin Destanı olmuştur.

Detaylı bilgi ve yazının devamı için > İstiklal marşı yazılışı ve kabulü 

Önceki MakaleEkonomik ilişkilerde kullanılan iletişim ve ulaşım teknolojisiyle ilgili bildiğiniz sözcükler
Sonraki MakaleYerel yönetim belediye yönetim piramidi

1 Yorum

Sizin Düşünceniz Nedir?

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz