Tarih öncesi çağlar özeti

0
291

Tarih öncesi çağlar özeti

İnsanlar yazıyı bulduktan sonra yaşamlarına ve dönemlerine ait birtakım şeyleri not etmeye, yazmaya, veya dönemlerini ilgilendiren birtakım eserler ortaya koymaya başlamışlardır. Bu zamana kadar yani yazının bulunmasından önce pek çok çağ gelmiş ve geçmiştir.

Tarih öncesi çağlar ; Taş Devri, Bakır Devri, Tunç Devri, Demir Devri olarak sınıflandırabiliriz.

İnsanlar bu çağlarda her birinde ilerleme kaydederek farklı bir çağı açmıştır, taa ki yazının bulunuşuna kadar insanlar çeşitli şekillerde araç ve gereçler yaparak avlanma ve hayatta kalmak için elinden geleni yapmışlardır.

Taş Devri
İnsanın ortaya çıkışı ve taştan araçlar yapmasından başlayarak kalkolitiğin sonuna kadar geçen tarih öncesi dönemdir.

Bakır Çağı
Bakır Taş Çağı veya Kalkolitik Çağ M.Ö. 5000-3000 arasında yaşanmış bir tarih öncesi dönemdir. Bakır Çağı’nın bir diğer adı Maden Taş Çağı’dır.

Tunç Çağı
Kalay ve bakırın karışımından oluşan tunç Anadolu’da Kalkolitik sonunda görülür. Ancak tunç madeninin alet ve kap yapılmasında kullanılması 3. binin başlarına rastlar.

Demir Çağı
Demir Çağı pek çok bölgede değişik tarihlerde başlamış ve bitmiş olsa da Anadolu’da genel olarak, M.Ö. 13. yüzyılda başladığı, M.Ö. 4. yüzyılda bittiği kabul edilen ve demirin ergitilerek kullanılmasıyla karakterize olan bir dönemdir.

Önceki Makaleİnkilapçılık ilkesi nedir kısaca
Sonraki MakaleParis barış antlaşması sebepleri

Sizin Düşünceniz Nedir?

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz