Bebekle Sağlıklı İyi Bir İletişim Kurmanın Yolları Nelerdir ?

0
159

sut disleri bebekBebekle Sağlıklı İyi Bir İletişim Kurmanın Yolları Nelerdir , çocukla iyi iletişim kurmak, bebekle nasıl iletişim kurulur, bebeklerle iletişim kurmanın yolları,

-İlgi, sevgi, saygı, hoşgörü ve karşılıklı anlayışın hakim olduğu bir aile ortamı oluşturun. Böylece bebeğinizle iyi bir -iletişim kurmak için gereken ilk adımı atmış olursunuz.
-Henüz hamilelik döneminde bile stres, üzüntü, korku, endişe… gibi anne psikolojisine olumsuz etki eden faktörlerden uzak durmalısınız. Uzmanlar, anne karnındaki bebeğin, bu tür olumsuzluklardan mutlaka etkileneceğini belirtmektedirler.
– Çocuğunuzla sağlıklı bir iletişim kurabilmenin yolu, çocuğunuzun bebeklik dönemiyle başlar.
– Ses tonunuzla, bakışlarınızla (göz temasından çok hoşlanırlar), dokunuş ve okşayışınızla, ilginizle… onu yoğun bir duygu ile sevdiğinizi hissettirin.
– Bebeğinizin bakımı ve beslenmesi için gereken özeni gösterin. Bakım ve besleme işi anne-baba tarafından uyum içinde yapılırsa “çocuk-anne-baba” arasında güçlü bir duygusal bağ oluşacaktır.
– Bebeğiniz duygu ve beden olarak düzenli gelişiyor, sizin onunla ilgili tutum ve davranışlarınıza olumlu karşılık veriyorsa, bebeğinizle iletişim kurma konusunda başarılı bir yol izlediğinizi anlayabilirsiniz.
– Eğer bebeğiniz size ve çevresine karşı ilgisizse, duygu ve beden olarak (özür grubu hariç)https://www.kisaozet.net/  düzeni gelişmiyorsa, tutum ve davranış larınıza olumsuz tepkiler veriyorsa bebeğinizle iletişiminizi gözden geçirmeniz gerekecektir. Bebeği¬niz yeterli ilgi ve sevgiyi görmemiş, duygusal bakımdan doyuma ulaşmamış olabilir
– Bebeğinizin ağlamalarından, hareketlerinden, çıkardığı seslerden (bebek dilinden) onun ne istediğini, nelerden hoşlanıp nelerden hoşlanmadığını veya sorununun ne olduğunu anlayabilmeniz, onunla duygusal bir iletişim içinde olduğunuzun göstergesidir.
– Bebeğinizi çok sevdiğinizi onu sürekli olarak kucağı¬nızda tutup, hoplatıp zıplatarak göstermeye çalışma¬yın. Bebeğiniz bunu bir alışkanlık haline getirirse ufak tefek sorunlar (Sürekli kucakta durma isteği) yaşaya-bileceğinizi unutmayın.
– Bebekler yüksek ses tonu ile yapılan gürültülü patırtılı konuşmalardan rahatsız olurlar, hatta korkarlar. Önce gözlerini kocaman açarak sessizce dikkat kesilirler, sonra da dudaklarını büzüştürerek ağlamaya başlarlar. Bu durumda bebeğinizle iletişim kurmanız zorlaşabilir.
– Bazı bebekler, anne ve babalarından (hatta sadece an-nelerinden) başkasına gitmek istemezler. Bu durumda bebeğinizi zorlamayın.
– Bebeğinizden uzun süre ayrı kalmayın. Uzun süreli ayrılıklar, bebeğinizin size olan ilgisini azaltabilir ve bebeğinizin size olan ilgisizliği yüzünden hayal kırıklıkları yaşayabilirsiniz.

Bebeğinizle uygun bir ses tonu ile konuşarak, ona tatlı nağmelerle ninniler, şarkılar, tekerlemeler söyleyerek ilgisini çeker ve aranızda güçlü bir duygusal bağ oluşturabilirsiniz.
– Bebeğiniz sizinle konuşmak, oynamak istediğinde, onun bu isteğini karşılıksız bırakmayınız.
– Onu kucağınıza aldığınızda, taşırken, bakımını yaparken, beslerken, uyuturken rahat etmesine ve mutlu olmasına dikkat edin.
– Bebeğinizi gönülden.sevin ve her davranışınızla ona olumlu mesajlar vermeye çalışın.
– Bebeğinize tam ve daha yoğun bir ilgi, sevgi ve şefkat duyabilmek için birtakım parolalar belirleyebilirsiniz.

Önceki MakaleÇocuk Eğitimi Kaç Yaşında, Ne Zaman Başlamalı ?
Sonraki MakaleBebekle Duygusal Bağ Kurmak İçin Neler Yapılmalı ?

Sizin Düşünceniz Nedir?

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz