Size Ulaşan Bir Bilginin Doğru Olduğunu Nasıl Anlarsınız?, Bilginin Doğru Olup Olmadığını Nasıl Anlarız, Doğru Bilgiye nasıl Ulaşırız?
Etrafta pek çok bilgi vardır bu yazılan yalan yanlış bilgiler bilgi kirliliğini ortaya çıkarmaktadır. İnternette yazılan her şey doğru değildir arkadaşlar buna göre bir araştırma yapmanız lazım araştırma yaparken bir kaynaktan bakıp geri çıkıp araştırmanıza son verdiğinizde yanlış bilgiler elde edebilir ve bu bilgiler sizi yanıltabilir o yüzden farklı kaynaklardan farklı şekillerde araştırmalar yaparak bilginin doğruluğu konusunda teyit etmeniz gerekir. Yanlış veya yalan bilgiler pek çok sıkıntıya düşürür.
Bir bilginin doğru olup olmadığını anlamamız için öncelikle ilk yapmamız gereken o bilginin kaynağına gitmektir. Bilginin kaynağı nedir? Bunu öncelikle sorgulamalıyız.
Eğer eldeki verinin veya bilginin kaynağı belli değilse bize ulaştıran kaynağa bakmalıyız güvenilir mi değil mi?
Bilginin asılsız veya yanlış olması durumunda pek çok kişi etkilenebilir bu yüzden asılsız olma ihtimali olan diğer bir deyişle kesinliği doğrulanmamış bilgileri asla paylaşmamalıyız.
Bilginin doğru olup olmadığını araştırmanın diğer bir yolu ise o konuda kendimiz araştırma yapmak. Literatür taraması yapmaktır. Yaptığımız taramanın ardından elde ettiğimiz verilerle bu bilgi uyuşuyorsa eldeki bilginin doğru olduğunu söylemek mümkün olacaktır.