Günlük yaşamımızda ve çevrenizde en fazla hangi teknolojik ürünlerin kullanıldığını gözlemleyiniz. Bu ürünlerin birini seçerek geçirdiği değişimi araştırınız.
Günlük yaşamımızda pek çok teknolojik ürün bizim hayatımıza girmiş vaziyettedir, bu teknolojik ürünlerden pek çoğuna ise ihtiyacımız olmadığı halde bağımlı olmuş durumdayız, bunlardan en başta geleni akıllı telefonlar, akıllı telefonlar benim çevremde her yaştan insanın kullandığı ve pek çoğunun da gereksiz işler için kullandığını gözlemledim. Çevremde akıllı telefon kullanan insanların 10’da 8’i telefonunu gereksiz şeyler için kullanmaktadır.
Özellikle kapitalist kültürlerin etkisinde kalarak ülkemizde akıllı telefon hastalığı baş göstermiş durumdadır, akıllı telefonu kullanan bir kişi yeni model çıktığında hemen yeni modelini alma eğilimi göstermekte, fırsatını bulduğunda yeni modelini satın almakta ve kullandığı cihazı ise ikinci el olarak satmaktadır. Bu kapitalizm’in bize oynamış olduğu büyük bir oyundur.
Bizler ilk önce neye ihtiyacımız var? sorusunu kendimize sormalıyız, hiç kullanmadığımız “full hd video çeken ” özelliğe sahip olan bir telefonu aldığımızda ne değişecek ? Full HD kamerası olmasa ne olur? , gülümseyince yakalayan özelliğe sahip olmasa ne olur ? Hergün birilerini güldürüp fotoğraf mı çekiyoruz? Elbette hayır, yani şunu demeye çalışıyorum, bir ürün veya cihaz alırken ilk önce neye ihtiyacımız olduğunu iyi belirlemeli ve o doğrultuda hareket etmeliyiz, hiçbir zaman kullanmayacağımız özelliklere neden fazladan para veriyoruz ? Benim telefonumda sadece arka kamera mevcut ön kamerası yok bile, paramın olmadığından değil kullanmayacağım bir özelliğe neden para yatırayım?
Sizler de alacağınız bir ürünün öncesinde ihtiyaçlarınızı belirleyin o şekilde hareket edin. Telefon hastalığına kapılmayın..
Telefonun geçmişten günümüze değişimi ve gelişimi
Yukarıdaki linke tıklayarak telefonun tarihi süreç içindeki gelişimi görebilirsiniz.