D Harfi İle Başlayan Atasözleri ve Anlamları

22
257

Bu yazıda D harfi ile başlayan atasözleri ve ne anlama geldikleri, kısaca anlamlarından bahsedeceğim değerli okurlar, d harfi ile başlayan 8 bilindik atasözümüz vardır, halk arasında en çok bilinen herkes tarafından kullanılan atasözlerdir bunlar, pek kullanılmayan herkes tarafından bilinmeyen, üstü tozlanmış atasözleri hariçtir bu yazıda değerli okurlar.

Atasözleri Haritası 

A

B

C-Ç

D

E

F

G-Ğ

H

I-İ

K

L

M

N

O-Ö

P

R

S-Ş

T

U-Ü

V-Y

Z

D harfi ile başlayan atasözleri ve anlamları

Dağ başına harman yapma savurursun yel için, sel önüne değirmen yapma öğütürsün sel için : yapacağın iyi bir işi sonunu iyice hesaplamadan yapma, o işe etki yapacak etmenleri önceden hesaplamak gerek, yoksa uğraşların boşa gidebilir.

Dağ dağa kavuşmaz, insan insana kavuşur : İnsanlar hareketli varlılardır, hernekadar birbirine uzak olsalar bile bir gün karşılaşıp, görüşüp buluşabilirler.

Damlaya damlaya göl olur : Küçük olan şeyler çok olan şeylerin yanına giderek, toplanırlar ve kocaman birşey haline gelirler dolayısıyla bunun önemini bilmek ve ona göre davranmak gerekir.

Davulun sesi uzaktan hoş gelir : Bazı durumlarda insan içindeyken rahatsız olabilir ancak, bazı insanlar dışarıdan bakıp imrenir ve özenebilirler. Dolayısıyla bu gibi durumlarda bu atasözü kullanılır.

Demir tavında dövülür : Demir gibi aynı hayatta da normal işimizde, herşeyin yapılması gereken bir zaman vardır o zamanı geçirmemek gerekir.

Denize düşen yılana sarılır : Tehlike anında insan hiç olmadık şeylerden bile medet umar hale gelir.

Dervişin fikri neyse zikri de odur : İnsan normal hayatında neyle meşgulse, konuştuklarından bu belli olur.

Önceki MakaleMuvazzaf Astsubaylık Geçmiş Sınav Soruları ve Cevapları
Sonraki MakaleE Harfi ile Başlayan Atasözleri ve Anlamları

22 Yorum Yapıldı

Sizin Düşünceniz Nedir?

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz