Devletin yerleşme ve seyahat hürriyetlerini kısıtlaması..

0
103

Devletin yerleşme ve seyahat hürriyetlerini bazı hâllerde kısıtlaması, insan haklarına aykırı bir uygulama olarak yorumlanabilir mi? Neden?

Devlet bazı durumlarda kişilerin seyahat ve yerleşme hürriyetlerini kısıtlar bu insan haklarına aykırı bir durum kesinlikle değildir. Çünkü devlet kötü giden bir gidişatın önüne geçmek yada olumsuz bir durumu ortadan karldırmak için böyle bir yola başvuru, dolayısıyla insan haklarına aykırı bir durum sayılmaz.

Örnek olarak, suç işleyen bazı kişilerin hergün karakola gidip imza atması istenir, dolayısıyla devlet bu kişilerin seyahat ve yerleşme hürriyetlerini kısıtlamış olur, yani kişi istanbuldan çıkıp konyaya gelip 5 gün hiç karakola gitmeden, ardından antalya’da tatil yapıp geri istenbula gidemez. Çünkü devlet onu belli bir koşul yani hergün karakola gelip imza atması karşılığında serbest bırakmıştır yani özgülüğünü kısıtlamıştır, özgürlüğünü kısıtlamasının temel nedeni ise başka kişilerin özgürlüklerine, hayatlarına olumsuz bir etki oluşturmaması içindir.

Önceki MakaleKöyden kente göçün ortaya çıkardığı başlıca sorunlar nelerdir?
Sonraki MakaleMalazgirt savaşının Türk tarihindeki önemi

Sizin Düşünceniz Nedir?

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz