Bloomberg tv de yayınlanan bir program çok faydalı bir program olduğunun kanaatindeyim dragons den türkiye adlı programda girişimcilir kendilerine ait olan fikirleri iş adamları ile paylaşıyor, eğer iş adamları girişime ortak olmak isterlerse belli bir miktar para karşılığı belli bir hissesine ortak oluyor, girişimciler iş adamlarından istedikleri parayı toplamak ve girişime başlamak için yaptıkları yeni girişim hakkında iyi bir tanıtım yapmak zorundadırlar.
Dragons den Türkiye yatırımcıları
Alphan Manas:Ege Üniversitesi Tekstil Mühendisliğinden mezun oldu ve New York Eyalet Üniversitesinde Üretim Yönetimi lisans üstü eğitimi aldı. Fütürist (gelecek bilimcisi), mucit, teknoloji uzmanı ve yatırımcı. OGS, İDDAA ve Deniz Taksi’nin fikir babası ve yaratıcısı. Institute of Ecolonomics’in Yönetim Kurulu Üyesi. World Future Society Türkiye Başkanı ve Türkiye Fütüristler Derneği Onursal Başkanı. Mensa Üstün Yeteneklileri Destekleme Derneği Kucurucusu ve Başkanı. Mensa High IQ Society üyesi ve Türkiye Başkanı; Türkiye Fütüristler Derneği’nin ve United Nations Millenium Project Türkiye kurucusudur. TÜSİAD üyesi olan Manas aynı zamanda Türkiye Fütüristler Derneği, Sürdürülebilir Kalkınma Derneği, Kayportik Derneği, İstanbul Genç Girişimciler Derneği ve Mensa Üstün Yeteneklileri Destekleme Derneği kurucu üyesidir. TÜBİTAK-MAM’ın Enerji, Kimya ve Çevre Enstitüleri Danışma Kurulu eski Üyesi olup, 2005 yılından beri Kamboçya’nın İstanbul Fahri Başkonsolosluğu görevini sürdürüyor. Daha önce Forbes ve BusinessWeek Türkiye’de köşe yazarlığı yapan Manas, World Future Society periyodik yayını olan FUTUREtakes yayınının editörlüğünü yapmaktadır. Ayrıca www.alphanmanas.com adlı bloğunda sıkça yazan Manas, “Girişimcilik” ve “Gelecek” konusunda yurt içi ve yurt dışında konferanslar vermektedir.
Kasım 2009’da Mensa Üstün Zekalılar ve Yetenekliler Türkiye Başkanı olan Manas’a Aralık 2009’da Kamboçya Devlet Nişanı verilmiştir. Manas, evli ve üç çocuk babasıdır.
Gamze Cizreli:ODTÜ İşletme fakültesinden 1991 yılında mezun oldu.
1993-2005 yılları arası Ankara’nın sosyal hayatını değiştiren Cafemiz,
Kuki, QuickChina, DKNY ve Şaşaa gibi markalar kazandırdı.
2006 yılının sonunda ortağından ayrılarak, özkaynaksız, bugün sayısı 6’ya
ulaşan BIG CHEFS marka zincirini kurdu. Bugün 400 kişiye iş imkanı
sağlıyor.
Ankara Hürriyet Gazetesi’ne haftalık yazılar yazıyor.
ODTÜ İşletme fakültesinde ‘girişimcilik ‘ dersi veriyor.
2010 KAGIDER Garanti Bankası ve Ekonomist Dergisi işbirliği ile düzenlenen
Kadın Girişimciliği yarışmasında Türkiye 1.’si olmuştur.
Pek çok Sivil Toplum Kuruluşlarında görev alan Cizreli, Oğul ve Ali adında
iki çocuk annesidir.
Yalçın Ayaydın:1960 Mardin doğumlu Yalçın Ayaydın ilkokul, ortaokul ve liseyi Mardin’de okuduktan sonra 1983 yılında Marmara İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’ni bitirmiştir. Bilgi ve birikimlerini giyim ve tekstil sanayinde kullanmayı ve bir aile şirketi kurmayı hedefleyen Yalçın Ayaydın, 1986 senesinde Türk giyim sanayinde kısa zamanda önemli yer edinen İpekyol Giyim Sanayi ve Ticaret A.Ş.’ni kurarak ticaret hayatına atılmıştır.
İpekyol markasından sonra, 1997 yılında Twist ve 2004 yılında Machka markalarının oluşturulmasıyla Türkiye’nin ve küresel pazarın etkin bir oyuncusu olma hedefiyle ilerleyen grup Mayıs 2008’de İtalyan kumaş devi Miroglio ile birleşmesi sonucu Ayaydın Miroglio Grubu adını almış, bu tarihten sonra Yalçın Ayaydın, Grubun Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürütmeye başlamıştır.
Ayaydın, 2001-2003 yıllarında İTKİB Yönetim Kurulu Üyeliği ve Fuarlar Moda Marka Genç Stilisler Yeni Pazarlar Komitesi Başkan Yardımcılığı 2003-2006 ve 2006-2008 dönemlerinde İTKİB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı ve Uluslararası Tanıtım Fuarlar Komitesi Başkanlığı görevlerini yürütmüştür. Ayaydın, aynı zamanda 2003-2004 döneminde Birleşmiş Markalar Derneği Başkanlığı görevini yürütmüştür.
Nevzat Aydın:1976 yılında İstanbul’da doğan Nevzat Aydın, Bursa Anadolu Lisesi’ni bitirdi. Boğaziçi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü’nden mezun olduktan sonra Amerika Birleşik Devletleri’ne giderek Silikon Vadisi’ndeki University of San Francisco’da MBA eğitimi aldı. Amerika’da bulunduğu dönemde e-ticaret ile ilgili gelişmeleri yakından takip eden Nevzat Aydın, yemeksepeti.com projesini hayata geçirmek için 2000 yılında Türkiye’ye döndü. Yemeksepeti.com ile ülkemizdeki e-ticaret anlayışına yepyeni bir boyut getiren Nevzat Aydın, yemeksepeti.com’un CEO’sudur.
Nevzat Aydın, TOBB Genç Girişimciler Üst Kurulu Üyesi’dir.
Yemeksepeti.com, Microsoft ve DorukNet tarafından düzenlenen Altın Örümcek Web Yarışması’nda 2004 ve 2005 yıllarında organizasyonun en büyük ödülü olan Türkiye’nin “En İyi Web Sitesi” ödülünü 2 kez üst üste kazanmış ve “E-Ticaret” ve “Servisler” kategorilerinde de birinci olmuştur.
Yemeksepeti.com, Altın Örümcek Web Yarışması’ndaki başarılarına 2006 yılında da yenilerini eklemiştir.
Yemeksepeti.com, 2007 yılında Endeavor Derneği Türkiye Ofisi tarafından ‘Endeavor Girişimcisi’ seçilmiştir. Seçim aşamasında girişimci atılımcılık, yenilikçilik, ektik değerler, rol model potansiyeli, ekonomiye katkı ve Endeavor ile uyum gibi kriterler göz önünde bulundurulmuştur. Yemeksepeti.com böylece Endeavor Türkiye Ofisi ve Endeavor’ın dünya çapındaki destek ağından, sermayeye ulaşımda aracılık, stratejik danışmanlık, mentorluk ve tanıtım desteklerinden yararlanabilme şansını elde etmiştir. Nevzat Aydın, yemeksepeti.com’un kuruluşundan bu yana gerçekleştirdiği başarılı çalışmalar dolayısıyla 2010 yılında CNBC-e Business dergisi tarafından “Türkiye’nin En Başarılı Genç Girişimcisi” seçilmiştir.
Nevzat Aydın, 2010 yılında ABD Başkanı Barack Obama’nın 26-27 Nisan tarihlerinde gerçekleştirdiği Girişimcilik Zirvesi’ne tüm dünyadan davet edilen 150 girişimci arasında yer almaktadır.
Baybars Altuntaş:1970 İstanbul doğumlu olan Baybars Altuntaş; Boğaziçi Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği Bölümünden mezun. Henüz üniversitede 3. Sınıf öğrencisi iken 1992 yılında Deulcom International’ı kuran Baybars Altuntaş; üniversite 2.sınıf öğrencisiyken 1991 yılında da Türkiye Franchising Derneği’nin kuruluşunu yaparak Türk ekonomi dünyasında çok ses getiren bir çalışmaya imza attı. Henüz üniversitede öğrenciyken geliştirdiği özgün eğitim modeli ile kuruluşunu yaptığı Deulcom International ‘Eurowards En Hızlı Gelişen 3.Türk Markası’ olarak ekonomi dünyasında yerini aldı.
Türkiye’de ‘İnnovasyon Yaratan 40 Patron’dan biri seçilen ve hayat hikayesi TRT tarafından belgesel olarak yayınlanan; Sivil toplum çalışmalarına da çok önem veren Altuntaş ; Girişim Konseyi Başkanlığı görevini tamamladıktan sonra; Beyoğlu Güzelleştirme Derneği Başkanlığı görevi sırasında gerçekleştirdiği ‘Beyoğlu : Girişim Vadisi’ projesi Dünya Gazetesi tarafından Sivil Toplum Girişimciliği Ödülü’ne layık görüldü ve ödülü Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım tarafından kendisine verildi.
Her yıl onlarca üniversitede verdiği ‘Sıfırdan Nasıl Patron Olursunuz? ‘ konulu konferansı ile Türkiye çapında binlerce üniversite öğrencisine hitap eden Altuntaş, pek çok sivil toplum kuruluşu tarafından da çeşitli ödüllere layık görüldü. İzmir Yeni Asır Yayın Grubu tarafından da Girişimcilik Gurusu ilan edildi. Girişimcilik Gurusu olarak İzmir’de verdiği konferansa yüzlerce kişi dinleyici olarak katıldı.En son Kıbrıs’ta Yılın Girişimcisi seçilen Altuntaş’a ödülü KKTC Cumhurbaşkanı Talat tarafından kendisine verildi.
ABD Başkanı Barack Obama’nın 26 – 27 Nisan 2010 tarihlerinde Beyaz Saray’da düzenlediği ‘ABD Başkanlık Girişimciler Zirvesi ‘ için dünya çapında seçilen ve Başkan Obama tarafından davet edilen 150 girişimciden biri oldu.
ABD’de düzenlenen zirvede Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın , ABD Başkanı Barack Obama’ya yazdığı mektubu götüren Altuntaş’ı , ABD Başkanı Barack Obama Zirvenin açılış konuşmasını yapmadan evvel bizzat kabul etti.Mektubu Altuntaş’tan elden teslim alan Obama , zirvenin açılış konuşmasında Başbakan Erdoğan’a ve Türk Ulusuna bu mektup dolayısıyla teşekkür etti ve 2.Zirvenin Türkiye’de düzenleneceğini bildirdi.
CNN International’ın, söz konusu zirvenin değerlendirmesini 60 ülkeden 250 katılımcı arasında Washington stüdyolarından canlı yayında sadece Baybars Altuntaş’la yapması , Türkiye için önemli bir tanıtım oldu.
Ülkemizde eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak adına yabancı dil ve kariyer eğitimlerini tüm Türkiye’ye yayarak sektörlerin yetişmiş personel açığını kapatırken bölgesel istihdam sürecine de önemli katkılar koymayı hedefleyen Altuntaş ; kurucusu olduğu Deulcom International markasının dinamik yatırımcılarla beraber franchising sistemiyle tüm Türkiye’ye yayılma çalışmalarını bizzat yürütmekte.
Baybars Altuntaş , evli ve 2 çocuk babası.