Ekg nedir, Ekg nasıl Çekilir, Ekg hangi durumlarda çekilir, Ekg çekmek, Ekg,
Ekg nedir nasıl çekilir ? hangi durumlarda egk istenir gibi önemli bilgileri bu yazıdan ulaşabilirsiniz, işte ekg hakkında önemli bilgiler.
EKG, kalp hastalıkları hakkında detaylı ve kesin bilgiler vermeye yarayan, elektrotlar sayesinde tespit edilen bir tür teşhis yöntemidir. EKG sayesinde kronik kalp yetmezliği, kalp damar hastalıkları, kalp damar yetmezliği, gibi kalbe dayalı birçok değerin gözlemlenmesi sağlanır.
Ekg Nasıl Çekilir?
EKG çektirmek istediğinizde sırt üstü yatıyorsunuz. Ayaklarınızdan çoraplarınızı çıkarıp, ayak bilekleriniz açıkta kalacak şekilde paçalarınızı dizlerinize kadar sıvıyorsunuz. Üstünüzdeki kazak, gömlek gibi giysileri çıkarıp mümkünse sadece atletle kalıyorsunuz ve elektrotlar göğsünüze yapıştırılacağı zaman atletinizi tamamen yukarıya sıvıyorsunuz. Hazır olduğunuz zaman önce göğüs kafesinize ve ayak bileklerinize bir şeffaf bir sıvı püskürtüyorlar, bu sıvı jel elektrik akımının iletilmesine yardımcı oluyor. Ardından bir parça pamukla bu sıvıyı göğsünüze ve ayak bileklerinize yayıyorlar. Akabinde birkaç tane elektrotu göğsünüzün belli noktalarına yapıştırıyorlar ve ayak bileklerinize mandala benzeyen metal plaklar takıyorlar. Ardından bu elektrot kablolarının bağlı olduğu ufak cihazdan gerekli işlemleri yapıp EKG kâğıdınız bu cihazdan okunarak çıkıyor. EKG alınırken herhangi bir acı ya da ağrı duymuyorsunuz.