Gelen gideni aratır atasözü ile ilgili kompozisyon anlamı

0
764
Söz dinleyene göre söylenir, sözün faydası yoksa söyleme sözünün anlamı, kompozisyon.
Gelen gideni aratır atasözü anlamı

Gelen gideni aratır, Giden geleni aratır atasözü ile ilgili kompozisyon örneği.

Giden geleni aratır atasözünün anlamı nedir? Bu atasözünde anlatılmak istenen ana fikir ana düşünce nedir? İşte bu yazıda bunun üzerinde duracağız, giden geleni aratır atasözünün ana fikrini aktarmaya çalışacağız.

Atalarımız uzun vadeli olarak tecrübelerine, düşüncelerine, gözlemlerine dayalı olarak ortaya çıkmış olan bu atasözü aslında büyük oranda günlük hayatımızda karşımıza çıkan olaylarda doğruluk payı yüksek bir atasözüdür.

Giden geleni aratır, atasözünde anlatılmak istenen ana fikir aslında oldukça açıktır, gelen kişi her zaman giden kişiyi aratacaktır anlamına gelmektedir.

Örnek olarak, bir iş yeri işleticisi olduğunuzu fark edin, işe yeni aldığınız yeni bir kişi giden kişiyi aratacağını ifade eder atasözü.

Ancak elbette hayatımızda her zaman böyle olmaz, zaten hep böyle olsa yaşamın bir anlamı olmazdı, bu atasözü sadece atalarımızın kendilerince yaptıkları uzun gözlemler sonucunda oluşan bir çıkarımdır.

Gelen kişiler evet pek çok kez giden kişiyi aratır, bu gelen kişinin daha beceriksiz, daha az özelliğe sahip, daha problemli olduğu sonucunu da doğurur aynı zamanda.

Hayatınızda gelen kişilerin giden kişileri aratmadığı bir yaşam sürmeniz temennisiyle…

Önceki MakaleHasta ziyareti adabı
Sonraki Makale18 mart Çanakkale zaferi ile ilgili yazı, kompozisyon, şiir, kısa bilgi

Sizin Düşünceniz Nedir?

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz