Gümrük Müsteşarlığı Muayene Memuru Ne İş Yapar, Görevi Nedir ?

0
155

Gümrük müsteşarlığı muayene memuru görevleri nedir, ne iş yapar, kısaca bilgi, nerede görev alır,

Gümrük müsteşarlığı muayene  memurları görevi nedir? tam olarak nerede görev alırlar ve yaptıkları iş nedir, bu konuda detaylı bilgiyi aşağıda yer alan bilgilerden ulaşabilirsiniz.

Aklınıza takılanları ve sormak istediklerinizi yorum alanından bize iletebilirsiniz. Gümrük’de muayene memuru olarak görev alanlar ne iş yapar ve giriş şartları nelerdir kısaca bilgiler.

Muayene memuru görevi

Gümrük Müdürleri emrinde görev yaparlar. Gümrüğe sunulan ithal ya da ihraç eşyanın muayenesini yaparlar karşılaştıkları tereddütleri gidermek için Gümrük Tarife İstatistik Pozisyonu uygulamasında eşyadan numune alarak kimyasal tahlile ya da ilgili kurumların görüşünü alarak isterler. Gümrük vergi ve resimlerinin tahakkukunda uygulamadaki tüm kanun, yönetmelik, tebliğ, genelge ve tasarruflu yazılarda belirtilen kurallara göre hareket etmek zorundadır. Gümrük beyannamesindeki tahakkuka ilişkin işlemlerde önemli sorumluluk taşımaktadır. Gümrük mevzuatındaki değişiklikleri takip etmek zorunluluğu bulunmaktadır. Vergi ve resimlerin hesabında maddi hesap hatalarında doğrudan sorumluluk almaktadır.

Gümrük müdürlüğünce havale edilen tüm muayene ve tahakkuk işlemlerine iştirak etmektedir. Gümrük Muayene Memurları, dış ticaret ve yolcu işlemleri gibi ülke ekonomisi için son derece önemli işlemleri gerçekleştiren, ithalat ve ihracat işlemlerine ait vergi tahakkuk işlemlerini yapan kamu görevlileri olup, 04.11.1999 gün ve 23866 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak 04.02.2000 tarihinde yürürlüğe giren Gümrük Kanununun uygulanması bakımından yetki ve görevleri artırılmış ve yeni Gümrük Kanununun Taşra Teşkilatımızda uygulamasını en etkili yapan personeldir. Gümrük Muayene Memurları; göreve atandıktan sonra Aday Memur Yetiştirme Eğitiminin Temel Eğitim aşamasına tabi tutulduktan sonra, Hazırlayıcı Eğitim dönemini mesleki eğitimleri ile birlikte 4-6 ay süre ile teorik olarak almakta, ardından 6 ay süre ile gümrük alanlarında uygulamalı eğitime ( staj ) tabi tutulmaktadırlar. Gümrük Muayene Memurları teorik ve uygulamalı eğitimlerin sonunda yapılan yeterlik sınavında da başarılı olmaları halinde Gümrük Muayene Memurluğu görevine atanmaktadırlar.

Giriş Koşulları :

– 4 yıl veya daha fazla süreli fakülte veya yüksekokul mezunu olmak. (Hangi fakülte/yüksekokul/bölüm mezunlarından alınacağı Müsteşarlığın takdirindedir.)

– Erkek adaylar için, muvazzaf askerlik çağına gelmemiş veya hizmetini fiilen tamamlamış veya muaf veya erteletmiş veya yedek sınıfına geçirilmiş olmak

Önceki MakaleGümrük Muhafaza Memuru Görevi Nedir? Ne İş Yapar ?
Sonraki Makale6 yıllık Dershane Öğretmenlerine, Devlet Memuru Kadro İmkanı

Sizin Düşünceniz Nedir?

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz