Günümüzde nevruz dışında hangi bayram kutlamaları yapılmaktadır?
1-Nevruz Bayramı
Baharın gelişi ile kutlanır ve tarihi 21 Mart’tır. İnançlarımıza göre baharın gelişinin havaların ısınacağı anlamı olarak biliniyor.Türklerin inanışlarına göre 21 Mart tarihinde hazırlıklar yapılır ve tüm çoşkuyla ülkenin dört bir yanında kutlamaktadır. Nevruz kutlamalarında ateş yakılır ve kutlamak için üzerinden atlanır
2-Millî bayramlar
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı,19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı,30 Ağustos Zafer Bayramı.. Bu bayramlarımız milli bayramlarımızdır bu tarihlerde tüm yurtta büyük coşku ve heyecanla kutlarız.
3-Dinî bayramlar
Kurban bayramı ve Ramazan bayramı.. Dini bayramlarımızdır. Kuran-ı Kerim’de yer alan bayramlarımızdır tüm müslümanlar bu bayramlarda farklı şekilde kutlar ve yardımlaşır.
4-Hıdırellez (mevsimlik bayram)
Daha çok Batı Türk dünyasında kutlanan bîr halk bayramın adıdır.
Hızır ve İlyâs isimlerinin halk ağzında aldığı şekilden İbaret olan hıdrellez, kökü İslâm öncesi eski Orta Asya, Ortadoğu ve Anadolu yaz bayramlarına dayanan, Hızır yahut Hızır ve İlyâs kavramları etrafında dinî bir muhtevaya bürünmüş halk bayramının adıdır. Bu bayram, merkezini özellikle Anadolu ve Balkanlar’ın, Kırım, Irak ve Suriye’nin teşkil ettiği Batı Türkleri arasında, bugün kullanılmakta olan Miladi takvime göre 6 Mayıs günü kutlanmaktadır.