İhtiyaçlarımızla meslekleri ilişkilendirme, ihtiyaçlar ve meslekler arasındaki ilişkilendirme nasıl yapılmalıdır, ihtiyaçlarımızı karşılayan meslekler,
Günlük hayatta her işimizi kendimiz yapamayız insanlar bir bütün halinde organizmayı, şehirleri oluşturan en önemli canlılardır. Günlük yaşamda para kazanmak için çalışırız, çalışma sonucunda değişim aracı olan parayı elde ederiz, bu para ile ihtiyaçlarımızı karşılarız, örneğin; telefoncuya gidip telefon alırız, terziye gidip sökük olan kıyafetimizi diktiririz.. Buna benzer şekilde günlük yaşamda para karşılığında pek çok şeye sahip olabiliriz.
Meslek grupları da insanların para kazanma arzusu sonucu ortaya çıkan gruplardır, örneğin bir kişi şöförlük mesleğini çok sevdiği için yapmaz, elbette o işi yapması için sevmesi gerekir ancak sadece sevdiği için yapmaz, para kazandığı için, sevdiği için, ekonomik özgürlüğünü kazanmak ve daha farklı onca sebepten dolayı şöförlük mesleğini icra eder.
Şöförler olmasa bizler hergün okula nasıl gidecektik? Şehrin bir ucundan diğer ucuna ulaşımımızı nasıl sağlayacaktık?
İhtiyaçlar meslekleri doğurmaktadır, yani toplumdaki bir arada yaşayan insanların belli bir şeye ihtiyaç duyması sonucu meslekler ortaya çıkmaktadır, örneğin mahallede hizmet veren kuaför, bu mahallede hiç kimse bu kuaföre gitmese o dükkan iş yapamaz ve bir süre sonra kapatmak zorunda kalır, bizim ihtiyaçlarımzı bazı insanların ayakta kalmasına ve meslek gruplarının oluşmasına, hayatlarını devam ettirmesi sonucunu doğurur.
Yani sonuç olarak, insanların yaşamı domino taşı gibidir, hepsi birbirine bağlı ve bağımlıdır.