İletişim araçları geçmişten günümüze nasıl bir gelişim göstermiştir.
Geçmişten günümüze teknolojini gelişmesi ile birlikte iletişim araçlarında da büyük gelişim gözlenmiştir.
10 yıl önceki cep telefonları ile günümüz cep telefonlarını karşılaştırdığımızda ortaya çok büyük bir fark çıkmaktadır. Konuşmak ve mesajlaşmak dışında bir işe yaramayan eski telefonların yerini günümüzde bilgisayarları aratmayan pek çok işlevi yapabilen akıllı telefonlar almıştır.
Sonuç olarak teknolojinin gelişmesi her alanda olduğu gibi iletişim araçlarını da büyük oranda etkilemiş ve geliştirmiştir.
İnsanlar uzun süre ihtiyaçlarını dumanla, güvercinle, yüksek ses çıkartan vurmalı ve üflemeli çalgılarla ya da bizzat habercilerle sağlamışlardır. Samuel Mors tarafından telgrafın bulunması 1832 yılına denk gelmiştir, bu olay haberleşmeye yepyeni bir boyut getirmiştir.
1876 yılında Graham Bell telefonu bulmuş, bu sayede iletişim araçları insanların evlerine taşınmıştır. Teknolojinin gelişmesi ile böylece kıtalar arası iletişim mümkün hale gelmiştir.
Cep telefonları, insanların bir mekana bağlı kalmadan istedikleri yerden iletişim kurmalarını sağlayan modern bir araçtır, başlarda ağır ve hantal olan telefonlar şimdilerde küçülmüş ve hafiflemiştir.
Kitle iletişim araçlarından radyoyu Marconi 1902 yılında bulmuştur. Radyo teknolojisi sayesinde insanlar dünyadaki önemli olayları kısa sürede öğrenmişlerdir.
Amerikalı bilgin John Logie Baird 1926 yılında televizyonu icat etmiş, siyah beyaz ve küçük ekranlı televizyonlar zamanla gelişerek günümüzdeki hallerini almıştır.
Bilgiyi hızlıca işleyen bilgisayarların ilk halleri oldukça büyüktür, kısa zamanda bilgisayar teknolojisinde büyük gelişmeler yaşanmış ve yakın geçmişte internetin bulunmasıyla her türlü bilgiye hızlı bir şekilde ulaşılmaya başlanmıştır.