İlgi Çekici Sunum Konuları Neler Olabilir

42
137165
İlgi Çekici Sunum Konuları

İlgi çekici ve farklı sunum konuları ile okulda, seminerde ve diğer sunum yapmanız farklı alanlarda birbirinden ilgi çekici insanların dikkatini size toplayan önemli sunum konuları yazının devamında listelenmiştir.

Bu ilgi çekici sunum konuları ile dikkatleri bir an olsun üzerinizden ayırmayacaksınız, böylece diğer sunum yapan kişilerden farkınızı ortaya koyabilirsiniz.

İşte ilgi çekici sunum konuları ve bu sunum konularının kısaca açıklamalarına dair bilgiyi yazının devamından ulaşabilirsiniz.

İlgi çekici bir konu olarak sana tavsiyelerim şunlar;

1- Sosyal ağlar:

Günümüzde sosyal adı altında ele alınan ve beynimize kazınan bu mecralar aslında kullanan hemen hemen tüm kişileri asosyal bir insan haline getirmektedir, bu topluluklar kendilerine sosyal medya adını verseler de, artık eski muhabbetler arkadaşlarla görüşmeler aza inmektedir. Günümüzde cafe de toplanan 3 kişinin telefonlarıyla sürekli uğraşmaları ve muhabbetsiz bir ortam oluşması kaçınılmaz olmuştur.

2- İnternetin gelecekteki yeri:

Bu aslında çok geniş bir konu ancak, 10 yıl önceki haline bakarak günümüzdeki konumu ve 10yıl sonraki gelecek konumu ile ilgili karşılaştırma ve tahminler yapılabilir.

3- Küresel ısınma’ya dikkat çekebilirsin

Halen çözülemeyen ve sürekli olarak insanlığı tehdit eden gün geçtikçe daha da önemli bir konu haline gelen küresel ısınma ile ilgili bilgiler verebilirsin.

4- Hayvanların içgüdüleri

İnsanlarda olmayan birçok özellik, his, içgüdü hayvanlarda yer almaktadır, bunlardan bahsedebilirsin, örnek olarak deprem olmadan önce hayvanlarda bir hareketlilik ve değişim gözlenmiştir buna vurgu yapabilirsin.

4- Hayata iz bırakmak

Hepimiz yaşıyoruz ancak bazılarımız hayata gerçekten iz bırakıyor, bunlar gerek bilim alanında gerek, ses güzelliği , gerekse vücut güzelliği yani manken olarak hayata iz bırakmaktadırlar.

Bazıları bilim alanında, bazıları ise ilim alanında hayatlarına nokta koyup, geri kalanlara uzun yıllar yanmaya devam edecek meşaleler bırakmaktadırlar.

Bu kişilere örnek verip, konuyu kendi yorumlarınla süsleyebilirsin.

5- Gelişen teknolojinin çocuklara zararları

Teknoloji şüpoesiz çok önemli bir bilim alanıdır, teknolojinin olumlu yanlarını saymakla bitiremeyiz ancak şöyle bir gerçek var ki özellikle şu tabletler çıktığından beri ve yeni nesil android, ios, windows phone işletim sistemleri ceplerimize girdi gireli çocuklarımızın elinden tabletler, telefonlar düşmez oldu. Bu aslında güzel birşey gibi görünse de çocuklarımıza zarar vermekte. Birçok çocuk asosyal bir insan olmakta, özellikle bilgisayar oyunlarında amerikada bilgisayar başında yaşamını yitiren çocuklar bile görülmektedir.

6- Cep telefonlarındaki SAR değeri gizli tehlike

Cep telefonlarını hepimiz rastgele alır kullanırız, kimi görünüşünü sever kimisi ekran kalitesini, renklerin canlılığını, yada bazıları televizyonuna vurulur… Ancak pekçok kimse bilmez sar değeri nedir diye, sar değeri insan sağlığına verdiği zarar dır kısacası, sar değeri yüksek olan telefonları kullanmamak gerekir, resmi olarak üretilen tüm telefonlarda sar miktarları açıklanır, ancak çakma tv li dokunmatik ekran ve çift simli birçok telefonun sar değeri nedir bilinmez dolayısıyla bu tarz telefonlara para bağlayarak sağlığınızı riske atmamanız gerekir.

SAR değerinin insana verdiği zararlar

Kısa vadeli zararları (24 saat):

• Görüş alanında daralma.
• Kalp rahatsızlıkları.
• Kalp pilinin bozulma riski.
• Hafıza zayıflaması ve beyin tümörü riski
• Yoğun stres ve yorgunluk hissi.
• Kalıcı işitme bozuklukları.
• Konsantrasyon ve dikkat bozulması.
• Embriyo gelişiminin zarar görmesi.
• Kulak çınlaması ve kulaklarda ısınma
• Kadınlarda düşük riskinin artması.
• İşitmede geçici aksaklıklar oluşması.
• Kan hücrelerinin bozulması.
• Bas ağrıları ve sersemleme
• Bağışıklık sisteminin bozulması.

Uzun vadeli zararalrı (10 yıl):

• Yüksek tansiyon.
• Genetik yapının bozulması.
• Sperm sayısının azalması.
• Beyaz kan hücresi (lenfoma) kanseri.
• Cilt kanseri.
• Kan beyin bariyerinin zedelenmesi.

Bu şekilde sıralanabilir, sizler de muhtemelen bu SAR değerini nedir bilmiyordunuz artık öğrenmiş oldunuz, bundan sonra telefon alırken özelliklerinin yanında size nekadar zarar verecek, onu da bir öğrenmenizde fayda var.

7- Son model telefon merakımız

Sebebini bilmiyorum, araştırmak istiyorum ama bu telefon merakı neden ? nereden geliyor? Adamın iphone 5 i var, 6 yı istiyor,6 çıkınca hemen 5 i elden çıkartıp, direk çıkar çıkmaz 6 alıyor peki ama sebep ne hocam? Çok mu zenginsin? Hayır zenginlerin çoğu yapmaz bunu, bu şekilde yapanları gözlemleyin bakın kimler çıkacak..

Çok hızlı tüketiyoruz teknolojiyi Japonya’ya baktığımızda adamlar teknolojide dünya birincisi, 1950’lerden kalma telefonları kullanıyorlar halen… Adamlar üretiyor biz tüketiyoruz, 1 aylık çalıştığı parayı telefona yatıran adam tanıyorum ben hocam : )) Bu insanların kafasını çok merak ediyorum..

8- İlaç Tüketme Merakımız

İlaçlar şüphesiz hastalık zamanlarımızda en çok bize fayda sağlayan bünyemizin neye ihtiyacı varsa nokta atış yaparak onu vücudumuza soktuğumuz tıp dünyası için büyük önem taşıyan ürünlerdir, ancak bazı kişilerin en ufak bir rahatsızlıkta baş ağrısında hemen ilaçlara sarılması, o kişilerin bağışıklık sisteminde ilacın normalleştirmesi ve bir süre sonra , ilaçların vücutta tepki vermemesi anlamına gelmektedir.

Dolayısıyla ilaç tüketimi çok önemlidir, eğer doğru zamanda doğru ilacı tüketirsek bu bize elbette ki fayda sağlayacak, zira en ufak bir ağrıda ilaçlardan medet umarsak bir süre sonra ilaçların vücudumuzda tepki vermediğini görmüş oluruz. Neticede kimyasal bir ürün olan ilaçlar, haplar vb. ürünlerle çare aramak yerine, önce bitkisel ürünlerle beslenmemize dikkat ederek sağlığımızı korumalı ve son çare olarak ilaçlara yönelmeliyiz, bu bağlamda türk insanlarının ilaç tüketimi konusunda biraz bilinçlendirilmesi gerektiğini düşünüyorum.

Umarım bu başlıklardan birisi senin işine yarar her biri farklı farklı konularda birbirinden güzel sunum konuları, başlıkların yanında nasıl açıklamalar yapabilirsin birkaç örnek de yazdım.

Farklı sunum konuları’nı sizler de tavsiye edebilirsiniz, aşağıda yer alan yorum alanından yazabilir, tavsiyelerde bulunabilirsiniz.

9- Tedavisi Olmayan Hastalıklar

Bilim ve tıp nekadar ileri seviyeye gelmiş olsa da, gün geçmiyor ki yeni hastalıklar çıkmasın ve bu yeni oluşan hastalıklar ve virüslere karşı zaman zaman bilim ve tıp dünyası çaresiz kalabiliyor.

Bu hastalıklar ile ilgili yapacağınız slayt ve sunumlar oldukça başarılı olacaktır, tedavisi olmayan hastalıklar ile ilgili bilgi almak için bağlantıya tıklayabilirsiniz.

10- İnsanoğlunun doymak bilmeyen nefsi

Hemen hemen her kesimden ve her yaştan insanı ilgilendiren bir konudur bu, sunumu dinleyen herkes kendinden birşeyler bulur ve sunuma odaklanır, eğer güzel bir sunum yapılırsa herkes pür dikkat sizi dinleyecektir. İnsanlar genellikle 1 e sahipken, 3 ister birgün gelir 3ü olur sonra keşke 10um olsa der zaman döner 10a sahip olur, eee 100 üm yok der 😀 yani kısacası insanoğlunun nefsi doymak bilmez, bunu yaşamın hemen hemen her alanına uygulayabiliriz, Güzel bir telefonumuz varken daha güzelini, bir otomobilimiz varken daha iyisi, daha iyi bir otomobil alınca daha lüksüne gözümüz kaçar.. Bu yaşam içinde böyle sürer gider.

11- Atasözlerinin ortaya çıkış hikayeleri

Farklı kaynaklardan araştırılarak atasözlerinin ortaya çıkış noktaları hakkında bilgi sahibi olabilir ve bu araştırmalarınızı güzel şekilde harmanlayarak ve kendi cümlelerinizle harika bir sunum yapabilirsiniz.

Atasözlerinin ortaya çıkış hikayeleri ile pek çok kişiyi mest edeceğinizi düşünüyorum, evet yapabilirsiniz kendinize güvenin : ))

12- Organik gıda mı endüstriyel gıda mı?

Son zamanlarda organik gıdalar, yumurtalar, peynirler popülerliğini artırmaya başladı bu konuda güzel bir sunum yapılabilir.

13- Endüstriyel gıda merakımız …

Endüstriyel gıdaya geçildiğinde dünyadaki açlığın biteceği ile ilgili bilgiler verilmişti ancak tam tersi oldu bunun altında yatan en temel faktör nedir ? Neden böyle bir durum oldu ?

14- Bir canlı besleyen, büyüten insan ile beslemeyen insan arasındaki duygusal farklılıklar…

Bitki ve hayvan yetiştirerek büyüyen nesil ile yetiştirmeyen nesil arasındaki duygusal farklılıklar nelerdir? Bu konuda derin bir araştırma yapılarak güzel bir sunum derlenebilir.

15- Aşı gerekli mi?

Yeni doğan bebeklerimize aşı yaptırıyoruz, ancak binlerce yıldır insanlar aşısız nasıl yaşıyorlardı? Ortalama insan ömürlerine bakıldığında herşey aynı, yani şu olmamış, ozamanki insanlar aşısız ortalama 50 yıl yaşıyorlardı şimdi aşı oluyoruz 70e çıktı ortalama falan böyle bişey de söz konusu değil, aşı gerekli mi o halde ?

16- Akıllı ev teknolojileri insanları tembel ve obez yapar mı?

İnsanlar sürekli rahata sürekli tembelliğe iten birtakım buluşlar yapılıyor, bunların ne kadarı gerekli sizce ? Bunlar insanları alttan alttan tembelliğe itmiyormu? Obeziteye itmiyor mu?

17-Üretimde robotların yer alması insanlarda işsizlik oranını artırır mı?

Üretim yapılan büyük sanayilerde robotların kullanılması işsizliği artırır mı yoksa yeni meslekleri mi beraberinde getirir?

18- Sokak çocuklarını görmezden mi geleceğiz?

Bu kişileri görmezden gelirsek, onlara yol göstermezsek, toplum olarak bu çocuklara sahip çıkmazsa ilerde büyük sıkıntıları ortaya çıkarmaz mı? Bu çocuk ve bunun gibi binlerce insan mevcut.. Bunlara sahip çıkmalıyız, ilerde oluşabilecek büyük problemlere, günümüzde sokakta yaşayan bazı insanların azarladığı çocuklar gebedir.. Bu yüzden bunlara şimdiden yol göstermeliyiz.

19- Girişimcilerin başarısının sırrı “kenar etkisi” mi?

Pek çok girişimci Steve Jobs, Acun ılıcalı, Mark zuckerberg gibi ve daha nice isimlerin yaşantısına baktığımızda zengin para pul içinde büyüyen kişiler değiller. Başarılı olan bu kişilerin yaşamlarında genellikle geldikleri hayatlara baktığımızda, ellerinde kaybedecek birşey kalmamış ve farklı girişimlerde bulunarak bu projeleri başarılı bir şekilde hayata geçirmiş olmaları. Buna kenar etkisi adı verilmektedir, yani kişinin hayatta ekonomik yönden kenarda olması, girişimcilikte etkili bir faktör müdür? Bunlarla ilgili kişilerle araştırma yapılarak güzel bir sunum yapılabilir.

20- Steve Jobs’un ibretlik yaşamı

Hepimizin elinde bir bilgisayar, telefon, tablet vs. mutlaka vardır Apple markasına değer katan isim Steve Jobs. Peki kimdir bu adam? Evlatlık verildi, yetiştirme yurtlarında büyüdü, ailesinin isteği üzerine okumuş aileye evlatlık verildi, aile iade etti vs. vs. tüm bu zorluklara rağmen kendi köşesine çekilmedi ve Apple’a değer kattı, Apple ‘ın günümüzdeki halini marka değerini almasında büyük pay sahibi oldu. Steve Jobs’un yaşamını araştırarak güzel bir sunum hazırlayabilirsiniz.

21- Empati Yapmak

Günümüzde insanlar karşıdakini düşünmekten aciz durumda, herkes kendi benliğini ortaya çıkartıp kendini kabul ettirme çabası içine girmiş durumda. Bunu insanların instagram hesaplarından ve diğer sosyal medya hesaplarından yaptıkları paylaşımlardan kolaylıkla görebilmekteyiz. Yani bencil oluyoruz, bencilleşiyoruz işte buna dikkat çekilerek empati üzerinde durulabilir. Empati yapmak nedir? Nasıl empati yapılır? Empati insana karşımızdaki bireyle iletişimde ne gibi avantajlar kazandırır gibi konular işlenebilir.

22- Zamanın Kullanımı

Zaman, çağımızın en önemli kavramı. Zamanı günümüzde o kadar hızlı tüketiyoruz ki akılalmaz boyutlarda. Saatler boyunca telefonların başında duruyor, televizyonlardaki dizileri kaçırmıyor ve pek çok vaktiğimizi otobüslerde harcayıp üstüne oyun bağımlılığımız ekleniyor ve ortaya kocaman bir boşa geçen ZAMAN kavramı çıkıyor.

İşte bunu durdurmak bizim elimizde, boşa geçen zaman asla geri getirilemeyecektir ve bu bireyin gelişmesinde ve kendini tamamlamasında oldukça büyük yaralayıcı bir durumdur. Bu yüzden buna dikkat çekilerek, günümüzdeki farklı bağımlılıklar anlatılabilir.

23- Madde ve Diğer Zararlı Alışkanlık Bağımlılığı

Gençlerimiz, çocuklarımız sokak köşelerinde maalesef ki eriyip gidiyor, buna biz toplum olarak karşı çıkmalı bununla ilgili olarak çalışmalar yapmalı ve bu gençleri alışkanlıklarından vazgeçirici birtakım çareler üretmeli ve bunu hemen hızlı bir şekilde uygulamalıyız. Aksi sokak köşelerinde yerde yatan gençlerimiz çürüyüp gitmektedirler.

24- Ülkemizde neden nükleer santrale önem verilmiyor?

Tüm dünya enerjisinin büyük çoğunluğunu nükleer enerjiden karşılarken, neden biz hala karşıyız? Nükleer enerjinin faydaları, zararları nelerdir. Neden dış güçler engel oluyorlar?

25- Ülkemizde neden tohum üretimine önem verilmiyor?

Bilyorsunuz tohumlukların büyük bölümü ABD ve İsrail’den alınıyor. Buda ülkemiz için büyük cari açıklar oluşturuyor.

Başarılar..

Önceki MakaleBilgisayar Diski Okumuyor Boş Dvd olarak görüyor
Sonraki MakaleSosyal medya ile ilgili kompozisyon

42 Yorum Yapıldı

  1. MERHABA.BEN AHMET ALKAN HOCANIN ÖĞRENCİSİYİM.SAYFANIZI ÇOK BEĞENDİM.SAYFANINIZI SEVEREK TAKİP EDİYORUM.HOCAMIZ KURSTA BİZE SAYFANIZI AÇIYOR BİZDE OKUYORUZ.SAYFANIZDA VİDEOLU İÇERİKLER DE OLABİLİR.SİZLERE BİR KONU İSTİYORUM “TÜRK YAPIMI SİLAHLARI” DA YAPARSANIZ ÇOK MUTLU OLURUM.SAYFANIZI ÇOK SEVİYORUM HOŞÇAKALIN 😀 <3

  2. Bende yazıya katkıda bulunmak istiyorum,
    Günümüzde ithalat ihracat, nufus, hayvan sayıları, vs gibi her konuda geçmiş ile bugünümüzü karşılaştırıp sunum yapabilirsiniz, geçmiş ile günümüz verilerini tuik.gov.tr den ulaşabilirsiniz tüm istatistik ler mevcut

  3. Konuların hepsi çok güzel lakin yarın bilgisayar sınavım var bir konu seçip onunla ilgili slayt yapacağım sınav zamanım düşünerek gitsin istemiyorum o yüzden konuyu şimdi belirlemem gerek… Konular dediğim gibi harika ama daha farklı şeyler koymak istiyorum. (Anlayan anladı)

Sizin Düşünceniz Nedir?

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz