Kitle iletişim araçları olmasaydı bilgisayar sözcüğü yaygınlaşabilirmiydi

0
126

Kitle iletişim araçları olmasaydı bilgisayar sözcüğü yine aynı şekilde benimsenip yaygınlaşabilirmiydi? Neden?

Kitle iletişim araçları insanlar arasında etkileşim kurmalarına olanak sağlayan değerlerdir, örneğin radyo, televizyon, gazete ve internet olmak üzere kitle iletişim araçlarına örnek verilebilir.

Kitle iletişim araçlarından “bilgisayar” teknolojisini ilgilendiren değer “internet” dir. Dolayısıyla internet olmasaydı bilgisayar kelimesi yine aynı şekilde benimsenip yayınlaşabilirmiydi? sorusunun cevabını bu başlık altında arayacağız.

İnternet kavramı pek çok bilgisayarın tek bir sunucuya (bilgisayara) bağlanmasını ifade eden geniş bir network ağına verilen bir isimdir.

Yani internet kavramı olmasaydı bilgisayar popüler olur muydu? Evet olurdu, çünkü günlük yaşamda bilgisayarla yaptığımız işlerimizin tümünü internetten yapmıyoruz, örneğin bir mimar çizimlerini bilgisayar ortamında yapmaktadır, veya bir fotoğrafçı fotoğraf düzenlemelerini bilgisayardan yapmaktadır, film yapımcısı video düzenlemesini bilgisayardan yapmaktadır, okulumuzdaki öğretmenlerimizin yapmış oldukları test sınavlarının cevaplarını ufak bir cihaz ile 5 saniyede toplam 30-40yada 50 soruluk bir testi anında doğru ve yanlışlarını bilgisayarlar sayesinde yapmaktadır.

Yani bilgisayar denilince aklımıza hemen internet gelmemelidir, evet belki günümüzde olduğu gibi popüler olmayabilirdi o konuda kesin bir hüküm vermek zor fakat, bilgisayar kesinlikle internet olmasa bile hayatımızda işlerimizin yükünü azaltan bir teknoloji olarak kullanıyor olacaktık.

Önceki MakaleGazete, radyo ve televizyon olmasaydı düşünce özgürlüğü ve bilgi alma
Sonraki MakaleTemel hak ve özgürlükler hangi durumlarda sınırlandırılabilir

Sizin Düşünceniz Nedir?

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz