Size ilginç gelen bir buluşun geçmişini kütüphanedeki ansiklopedi ve diğer kaynaklardan araştırınız.
Bazı buluşlar vardır çok enteresan gelir insana, bu nasıl ortaya çıkmış acaba deriz ve günlük yaşamımızda da kullanırız, bana ilginç gelen ilk buluş bisiklet, acaba bisiklet ne oldu da nasıl ortaya çıktı işte bisikletin ortaya çıkışı ve bulunuşu ile ilgili kısaca bilgi ;
Bisiklet’in icadı geçmişi
Bisiklet denildiği zaman aklımıza hep 2 tekerlekten oluşan bir araç geliyor. Oysa ilk patenti alındığında yıl 1645’ti ve henüz pedalın icadına yaklaşık 200 yıl vardı. Üstelik patenti alınan aletle günümüz bisikleti arasında yakından uzaktan hiçbir benzerlik bulunmuyordu. İlk patent ve bisiklet denemeleri uzun yıllarca Fransa’da yapıldı. Yine 1690 yılında Fransız kontu tarafından ‘celenfer’ ismiyle anılan tahta tekerlekleri olan bir alet çıkarıldı. Fakat pedal olmadığı için aynı amaca hizmet eden aşağı sarkan uzuvları aracı yavaşlattığı için pek üzerine düşülmedi….
Bisiklet’in icadı hakkında yazının devamını okumak için tıklayın >>
Fermuar’ın icadı geçmişi
Aslında fermuarın bulunuşu bir zaruretten kaynaklandı.Birinci Dünya savaşından önce insanlar giysilerini iri ve kapanması zor olan düğme ile kapatmaya çalışırlardı. Fermuarın icadında her ne kadar tek bir mucitten söz etmek zor olsada asıl katkıyı 1893 yılında Chicago’lu bir makine mühendisi olan Whitcomb L.Judson’un yaptığı söylenebilir. Judson o yıllarda tramvay ve otomobil gelişmelerini incelemekte ve başarılı buluşlara imza atmaktaydı. 1891 yılında Judson ayakkabılar için kilit açıcı(bağlayıcı) buluşuyla ortaya çıktı.
Fermuar’ın icadı geçmişi yazının devamını okumak için tıklayın >>>
Çatal, Kaşık, Bıçak icadı geçmişi
Tarih sayfalarında çeşitli fonksiyonları olan çatalın tarihçesi Yunanlılara kadar uzanır.Çatal o dönemlerde yemek aracı değil savaş aracı olarak kullanılıyordu.Yerleşik hayata geçip toprağı işleyen insanoğlu çatalı da tarımsal faaliyetlerde kullanmıştır.Çatal Latince yaba sürmek anlamındadır.
Tanrının bahşettiği yemeklere bir aletle girişmekGünah sayılıyordu bu nedenle özellikle çatal yasaktı Çatal sözcüğü iki derenin veya yolun kesişmesi anlamına Gelen ÇAT kökünden geliyor..
Çatal, kaşık, bıçak icadı geçmişi yazının devamını okumak için tıklayın >>>